Contrast 370

Contrast 370 är en vidareutveckling av de idéer som legat till grund för både Contrast 33 och 36. Den är designad av Rolf Magnusson och är en snabbseglande, bekväm båt som svarar mot både kappseglarens och familjeseglarens krav. Det elva meter långa skrovet erbjuder gott om plats för en stor besättning både på och under däck.

Contrast 370 tillverkas med högsta kvalitet i alla ingående komponenter. Skrov och däck i handupplagt sandwichlaminat med HEREX® som distansmaterial, mahogny i inredningen, blyköl, rostfria tankar och beslag, Seldén rigg m.m. vilket skapar förutsättningar för en båt att tycka om och att leva med länge.

Contrast 370 är härlig att hantera i sjön oavsett väder och vind. Skrovet är välbyggt med gedigna längs- och tvärsgående förstärkningar. Skrovformen ger både fina rörelser i vattnet och tillsammans med den trimbara 7/8 riggen bra fartegenskaper. I den rymliga sittbrunnen finns alla fall samlade och skotskenan sitter alldeles framför ratten. En genomtänkt sittbrunn där rorsman och besättning sitter mycket bekvämt. Badbrygga på akterspegeln.

Under däck är Contrast 370 ovanligt rymlig och välutrustad för sin storleksklass med sju fullängdskojer och full ståhöjd i hela båten. Den luftiga förpiken har skåp istället för de vanliga hyllorna. I den stora salongen får nio-tio personer bekvämt plats runt det stora bordet och det finns gott om skåp och lådor.

Pentryt på styrbordssidan har dränerad rostfri kylbox med plats för kylaggregat, gasolspis med ugn och rejält med avställningsytor och förvaringsutrymmen. Toalettrummet har full ståhöjd, är rymligt och ljust med både ventil och portlight.

Akterruffen är en riktig ”Owner’s Cabin” med både ståhöjd och svängrum. Vid sidan av passagen akterut finns det stora navigationsbordet med sittplats i båtens färdriktning.

Contrast 370 är en båt som ger mersmak vad gäller komfort, seglingsegenskaper och ekonomi.

Teknisk Data – Contrast 370  
Designer: Rolf Magnusson 
Längd över allt: 11,50 m
Längd i vattenlinjen: 9,30 m
Bredd: 3,30 m
Djupgaende: 1,87 m
Deplacement: 5 500 kg
Kölvikt: 2 150 kg bly 
Motor: Färskvattenkyld 3 cyl diesel Yanmar el. Volvo Penta med S-drev och foldingpropeller. 
Segelyta:  
Storsegel: 32,0 kvm 
Genua 1 37,0 kvm 
Genua 2 30,0 kvm 
Genua 3 23,0 kvm
Fock 19,0 kvm 
Spinnaker 1 94,0 kvm 
Spinnaker 2 79,0 kvm
Tankar  
Vatten 120 l 
Bränsle 80 l
Septik  56 l 

Samtliga tankar i rostfritt. Tryckvatten-system är standard. Dubbla 70 Ah batterier.