Contrast 345

Contrast 345 är en snabbseglande crusingbåt designad av Rolf Magnusson med speciell tanke på komfort och rymlighet.
En smakfullt behaglig inredning i utvald sidenmatt lackerad mahogny ger den atmosfär som man bara kan uppleva i en Contrast.
I de bekväma sofforna runt det stora salongsbordet får hela besättningen plats för samvaro efter dagens seglingsupplevelser. För- och akterkabin erbjuder sovplats för fem personer fördelat på tre kabiner. Den breda enkelkabinen på styrbordssidan kan alternativt och vid behov användas som stuvutrymme för segel då detta utrymme även nås direkt från sittbrunnen. Den raka och den U-formiga soffan erbjuder ytterligare tre fullvärdiga sovplatser, totalt finns åtta sovplatser.
En väl tilltagen navigationsplats, ett pentry med stora arbetsytor och gott om förvaringsutrymme och med ljust och lättskött våtutrymme med dusch.
Skrov och däck är tillverkade i handupplagt sandwichlaminat med HEREX® som distansmaterial. En omsorgsfull skrov- och däcksförbindning, kraftiga bottenstockar av laminerade längs- och tvärgående balkar och inlaminerade skott, get skrovet styrka och stabilitet.
En däckskonstruktion med tanke på funktionalitet och säkerhet, ett skarndäck med halkskydd och fria ytor förbi alla vant, långa lättåtkomliga grabbräcken, en väl genomtänkt och skyddad sittbrunn med bra placering av utrustning och instrument och en integrerad badbrygga, ger Contrast 345 det mervärde Du förväntar Dig av Din nya Contrast. 

 

Teknisk Data – Contrast 345  
Designer: Rolf Magnusson 
Längd över allt: 10.50 m
Längd i vattenlinjen: 8.75 m
Bredd: 3.38 m
Djupgaende: 1.75 m
Deplacement: 4.500 kg 
Kölvikt: 1.950 kg bly
Motor: Färskvattenkyld 3 cyl diesel Yanmar el. Volvo Penta med S-drev och foldingpropeller.
Segelyta:  
Storsegel: 31.0 kvm
Genua 1 36.0 kvm 
Genua 2 30.0 kvm
Genua 3: 23.0 kvm 
Fock: 22.0 kvm 
Spinnaker 1: 94.0 kvm 
Spinnaker 2: 78.0 kvm
Tankar:  
Vatten: 125 l 
Bränsle: 70 l 
Septik:  55 l 

Samtliga tankar i rostfritt. Tryckvattensystem är standard. 3×70 Ah batterier